Monday, February 22, 2010

Another interview at Bangsar

Salamz...



From the much more hapening story yg telah terjadi, y must i tell about my interview session.
I bet my blog is full with interview experience...
ehh ehhh............
suke hatila.
blog saya!!
muahahaaaaa


Erm.....ni pon probably applied in January kut,
But, who would want to miss the oppurtunity especially in oil n gas rite..
hurm....come to think of it, my current work pon wif o.n.g jugak.
ekekekeee
saje je nak demand demand. xleh ker??lalalalaaaaaaa~~~


So, i went there, and it was like, one of my best planned interview ever. yes! definitely!

1) updated resume (check)
2) picture (check)
2) read company profile (check)
3) read technical business profile (check)
4) find location a day before interview (check)
5) come 1 hour EARLY (check)
6) dont embarass myself infront of panels (check)
7) over confident! (check)

ekekeee...... all those things yang selama ini kelam kabut sebelum interview,
finally organized! im soo proud of myself.
eventough xdela nak sgt pon kut, sebab position dia pon x berapa best,
n still there's a second stage.
hurmmpp.........but at least i tried to come.

dont give up b4 u try! ( thats my motto)



and im still waiting for the previous result!

waiting

n
waiting

iskkkkkkkkkkkkkkkkk
asal lambat sangat ni.
xdapat gtau jela.


uhuk3.. =p




Tuesday, February 16, 2010

xleh nak komen?eeshh

salamz





hari ni orang lain cuti, saya kerja!!!
not just me la, company ini la okeh.lalalla~~~~ =p
uhuhuhuhukkkk



p/s : btw napa saya xleh nk komen kat tmpt sendiri n orang lain eh??
peliknyaaaaa
help3!!!!!
eeeshshhhhhh~~~`





Wednesday, February 10, 2010

Akibat tidak mempreparekan diri~~ =(

salamz~~~





Astagfirullah hal azim...
apa kono ngan aku nihh....hishhhh

I never thought about it, n i didnt even read it............
When they ask about the company profile,

ok aku menjawab dengan yakinnye dalam 1 ayat!! DONE!
then besides from that what else??


i pause for 10 second kut


Im sorri i dont know other than that OKEHHH....
PLz la dont judge me!!!
..........sob sob........


adoiiiii



Moral of the story : read company profile first before u went for an interview,
Dont just look and glance for a second,
Trust me, u wont remember a tHing!!!


aku dpt rasakan, that im already rejected.
Dah la salah tulis isi kat borang im married (Euwwwwwwwwwwwwww sejak biler??)
Error online typing la pulok.. euw euw euw.

huh!!
xpela
x kisah la..
hurm..
but i do wan this..!!!
eeessssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh






Monday, February 08, 2010

Berpoya poya d Ganu kiter~~

salamz~~~


nth kenapa tibe2 rasa cam nak melencong.hahahahaa
so i did it!!

SAYA PERGI JUGA!

actualy plan nk tgk umah kat KEmamamg, sebab ingt ke nk pindoh sana, but sebb dah tukar plan x jd nk pindah, pegi jela. sebab alang2 nak g umah kawin member Aini kat Kuantan,
i folow je, leh gak jumpa Asra n Fanishh (aka FAriz) uhuhuhu
YEY~~~




Blk dr Ktn je, kwn2 Nurul ni ajak mkn lagi (padahal knyang lagi ni dr rumah orng kawin). layankan ajela....diorng yg nk blnje.

Malam pulak : Kami makan kat kedai ikang bakar smp kenyang (senak perut gue)

Karok 2 hari berturut2 (serak suaro doh )
hahahaa..seb bek ada Mesra Mall, dpt jugak le berpoya2.kehkehkhe....




YEah..walopn cam ramai orng ckp jgn mandi pantai.
tapi kami jumpa PORT baekkkkk punya!!!!
d celah2an batu. so air xdela dangeras sangat.hahaha..sonok2.
dah la ari ahad ( time orang2 Ganu bekerja )
So WE HAD all the beach to ourself!

ngeh ngeh ngehh


AAhhh........~~~ tersangat la penat,
sampai beli kopok lekor pon x cukup ( mak i la yng cakap) hahahhaa




IT WAS FUN!! n a great bond gathering.!! =)


p/s wish me luck utk 2nd stge ni. saya sgt mau ini!!!




Friday, February 05, 2010

Giveaway Oya.. (^_^)

salamz~~~






saje je ngengada lagi join contest,
sebab terharu dulu penah menang.
eheee...

=))





KLIK JE LA KALO NAK

heheeeeeee




i hope im lucky again!!
~~ hadiahnya sangat banyak ~~

join le. xnak xpe.
=)






Wednesday, February 03, 2010

Changing of plan

salamz~~~




hye! macam a lot of things has been happening je this week.
adoiii.....pening2.

SO...AFTER dah semangat2 nak pindah Kmemn ni nex wik, (x sign lagi ni)
Then g jumpa bos jap nak bincang2 cane....





i : bos cane bos......apa status saya nih?

bos : u nak keje kat Melaka x? ada projek baru kat situ
i hantar kat situ jela.

i : huh? abis tu camne kat kemaman tu??

bos : x jadi la yang tu. kat Melaka ni lagi baru. awak boleh belaja byk sikit

i : errrr.......tapi kat situ xde branch kita kan?

bos : aah. awak dok kat site je. nak x ni? kalo nk saya bagi ni

i : offer letter ni cane bos? dah sign dah ni

bos : xpe2, saya leh cancel je tu....

i : bile tu bos nak kene g?

bos : dlm bln 3, sekrang awak duk sini dulu.

i : baeklaaaaaaaa (senyum2)






suke suke ati je campak2 aku.................
xpela. Dekat sikit ngn umah
aku masih muda dan kuat dan single.......biala x kisahla
nak bawak diri jugak~~~ Insyaallah i will survive!!
eheheheee...

jgn x jadi gak udahla. kang ade jugak perempuan yg ngamok kat opis tu nanti.
hak hak hakkk~~



so anyone live in Melaka x?? nak sewa umah ni....



Monday, February 01, 2010

pikiran bercelaru!!!

salamz~~









My bos insisted me to go Kemaman and work there la...
cane ni!!! cane nii!!!!!!
That's like 4 hours from my house!!






haaa....!!! xmo g. xmo g.

tapi
cane ni..

kalo g boleh berdikari sikit!!!
but do i need to be indepandent????
ahhhhhHHHH...
y does my parents allow me to make such decision????
erkk!!!



i need space to think.!!!










There was an error in this gadget