Friday, June 28, 2013

honeymoon at sri lanka # part2

salamz~


sambung daripada maldives tadi....

kitorang terus shoot pergi sri lanka, sebab dah alang2 ada kat sana kan...
hehe...tempat dia... my goodness... sangat bersihhh... even the toilet. ingt ke kotor mcm india.. but its actually not. its very2 clean.! tapi negara dia pun baru nak membangun... so xde apa sngt la kat sana, setakat nk jalan2 tgk scenery je..

smp je terus naik kereta ada dgn tour guide Mr Henry...yg bwk kami berdua. 3 hours drive pergi hotel.
sebab kat sri lanka ... tmpt yg cantik2 semua atas bukit... so memang kene travel sikit la..
lebih kurang jalan nk ke cameron highland. berbelit2.. hubby pun dah pening2. ciannnnn diaa.hihi




 kebetulan kite pergi hari wesak. so dpt tgk decoration yg cantik2 camni seluruh srilanka.. :)
kat sana memang byk waterfall...
 yey dapat bungaa.. sebb kesian kat sorang budak tu..kitrng tgh turun bukit naik kereta...pastu dia kejar semata2 nk jual bunga...jauh tau dia turun bukit.. adala dlm 5 pusingan kot. soo.. hubby beli jela..sebb kesian.huhu
 ladang teh memang banyak giler kat sini... GO GREEN!!

thats him. mr henry our tour guide. baik gile dia ni. bagus tau. lain kali klo nk dtg boleh cari dia...(kalau nk dtg lagila kan) hahah

kat sini pon, kitrng stay for 3 night di hotel yg berbeza... penat gak travel2 ni...kalau hotel yg sama xpe. huhu...lagipon...xtau apa nk shopping.. ingt ke byk jual2 baju...xdela pulak.. just byk gems(diamond) je... and the food kat sini x halal ok. saya nk makan ayam pon x boleh.huhuh.... takpe..makan roti dan sayur je.. :)

time nk balik..saya pulak terpaksa tingalkan bunga yg gedabak besar tu di hotel.. sebb besar kot nak bwk naik flight... tp saya bwk sakuntum je...for memory.. tu pon dah layu dlm flight. huhu...

k tu je...
tgu saya membebel utk episod seterusnya k.. hehe :)
wsalam..





honeymoon at maldives #part 1

salamz


me and hubby went to maldives...lepas kenduri dua dua pihak dah selesai..
Thulhagiri Island - Resort&Spa

CANTIKKKKKK SANGATTT!!!
LOVE IS IN THE AIR.... :)

yang best about maldives is the flight ticket is not that expensive, just 4 hours flight from Malaysia.
kitorang naik sri lanka airlines sebab dia murah RM400 drp MAS.... and walaupun dia ada transit 2 hours kat colombo, tapi who cares, as long as we can arrived early. Kalau MAS mmg ada flight malam je.. pukul 10pm baru smp male. kan lambat tu...rugi masa..
saya memang dah aim nak g Maldives ngn hubby sebab tu beli time mattafair bulan 3, dapat murah skit..hihi
and amik agent supaya senang keje kitrng, actually... amik agent ni boleh dpt murah lagi kot, daripd kalo nk booking sendiri..

tapi we dont need any tour guide kat maldive..kitrng just swimm around and relax all dayy.
and the great thing about the food is that, its HALAL - means semua boleh makan sebb negara islam maldives ni... . boleh makan smp mok :) cuma x byk seafood je.. donno y.. mungkin expensive kot. nth.




our water bungalow chalet.. 
 me 

our room outside.. ada tangga boleh turun snorkeling..
 hubby 
























kitorang kat sini only for 3nights.... and sangat la x puass..hukhuk
rasa nak pegi lagi nanti... tpi resort lain..
kat sini kedekut wifi skit... kene bayar...
n yehh.... diorang kat sini pelik sikit,... kalau nak makan tu, air x disediakan.. even air mineral pun kene byr, so kene bawak siap2 dari bilik la.. tu je tips.

to be continued....

lots of love..
shima





Thursday, June 27, 2013

I AM MARRIED!!

salamz


alhamdulillahhhh...
finaally...i am officially married on 11th May 2013 :)

to be exact... i have been married for 1 month and 16 days. and more days to counts. hehe
lamaaa sangat x update..
life have been wonderful ever since...
tapi walaupun dah kahwin... we still live apart, sebb hubby keje offshore, so...naseb badan ler.
and currently me living in skudai.. so dah sewa rumah kat sini and all,...kalau cuti, he will be coming here. ok noted ye b! :p











ooyeh.. and heres a video of our akad nikah n reception..
enjoyyyyy the video hehe :)





ok.. there.
i love u baby..
till jannah... insyaallah
muah.




There was an error in this gadget