Sunday, January 31, 2010

Tayar keretaku pancit =(


salamz~~

Ok. That time i was on my way to KL centre. then suddenly, brother kat situ tegur tayar keretaku pancitt. aku pon cam " hah yeke yeke..cane ni...aaaaaHHHHHHH"
Thank god that time Nurlin was with me. n she was so damn cool bout all this, n i was freaking out!!! haahahaa..lucu bangat.
N then dia suh aku parking, then bg signal emergency tu.heheee..lupa apa nk buat next.

Then, ada cina cute tu dtg tolong, eventough he's wrong bout the clockwise thingi....tetap cumel kan Lyn.hehee.. (gatal jap) . Then ada pakcik pulak dtg tulun coz he saw the chinese guy tu slh tukar tyar. Nthen ada lagi sorang chinese guy dtg tlg. Terima kasih korang, sebb memudahkan kerja saya. saya hanya tunggu kat situ n memerhati je...kih kih kih...

Fiuh. sempat lagi drive sampai ke Serdang guna spare part tyre, sebb syira ada kat situ, so guna kereta syira jela. thx beb sebab ko berani drive .hehehe..

g makan2 je n karok was the plan. n then tibe2 je Syira ajak g waterfall.aku ingatke fountain mana, rupanye2 mmg waterfall..byk jgk eih waterfall kat situ, but kitorng g kat sg.congkak. cam besss je mandi2 kalo bAWAK BAJU niii..!!! haippp!!!! rugi2. nak g lagila nanti.wehuuuuuu

so.balik malam jugakla.drive slow2 juga spare tyre.dem. boleh sesat pulak tu ikut highway Putrajaya.Astagfirullah.....sabar jela.

Anyway.we had a BLAST!!




Anyway tadi tukar tyre ingat nak tampal je. But unfortunally kene tukar abis coz koyak.baru aku ingat aku ade terlanggar divider time isi minyak.Opppsss!!! dah abis dekat RM400 jugak la, + aligmnt + stability.

erk erk
erk
erk



Thursday, January 28, 2010

TEsting out for PEP35. huhu

salamz~~

This month, I applied for TNB, tup2 dia panggil for assesment today.
So I tought memang senang la nak g sana,
because rasanya dah beberapa kali jugak kut g Bangi, n mmg terserempak with Uniten kat sebelah highway tu.

So cam berlagak sikit ar, sebab tau jalan ( kunun2 ar). siap tgk map n tanya2 member which highway is better to take..hishhh......kalo aku tau ,x tnya dia.

Interviu at 3pm. I kuar rumah around 1.45pm camtu la. pas zohor. bajet2 20min sampai la gamaknya.........ARRrrghhhhhhhhh!!!!!!!
SESAT OK! SAMPAI XDE MUD dah nak g. siap mesg mama cakap nak balik la ni, x jumpa jalan.hahaahaa...(seryes xde mud dah)


Yg silapnye sebab guna kesas la ni. patutnya guna highway puchong. Grrrr....pastu cal member, dia cakap pusing balik, sampai nampak Puchong pastu ikut Signboard Bangi. Pastu Akim pulak cal, cakp ko kua kajang, ikut signboard Kajang senang. Last2 aku masuk Bandar Kajang!!! N dekat situ mmg rasa cam nak nangis dah, sebb almost 3pm dah. N then, aku turun jap tnya brother kat situ, dia ckp apa pun aku x phm, tp dia ckp kua ikut highway Serdang pulak dohhh!!!
tensen aku. Last2 aku masuk Bangi lagi.

Time ni mmg dah giveup pon. its already 3++pm.Then Jaa col, bagi direction. Susah2 je.seb bek selamat sampai. THANK YOU JAA!! Ur my lifesaver! dulu sesat nk g interviu Talisman pon Jaa tolong.haihhh....sayang ko.huhu..dah kat situ, blok x jumpa lak.....pastu paksa pakcik yg jaga kat situ htr aku(hahahahahaaa) siap ckp..pakcik tlongla tunjukkan saya.saya dh lambat ni nak interviuw.(hehehee... ayat bodek+ muka seposen). N berjaya! pakcik tu ikut aku sampai kat blok!!

Kalo bab parking toksah tanyala.....mmg tepi2 jalan je aku parking. n dah sampai blok, malu pulak nak masuk sebb dah 3.20pm kut.tapi ade orng kat lua tu jaga, so dia ckp boleh lagi. masukla.hahahaa...cover2.

Termengah mengah gakla. nak cari AIr!!air air!!! tapi x jumpa. telan je la airliur ni.giler sesak napas okeh!huhu....seb bek jugak 1st assesment tu writing esei. so lek2 je dulu kat kerusi.heheee
Write about '1 Malaysia'. Xde idea sgt nak tulis pe, walopon PM tiap2 ari ckp pasal 1 Malaysia ni. I still blur2 about it.eheheee....What is it anyway???

So time for the discussion : soalan2 nya adalah ....
1) technology makes people lazy
2) tax impose on fatty food.

So there's basically hv 4 group.masing2 kene debate tjk ni nanti ada yg propose n oppose la .
tajuk ni ubah2 ikut sukeati panel.huhu...

But then again, not bad la, sebb dpt tjk 1st tu, cm susah sikit sebb propose so byk kene bangkang la.huhuhu.....kalo lepas stage ni, nanti dia pgl 2nd stage pulak. Insyaallah kalo ada rezeki adala tu. if not xpa. nevermind. I can always find more experience first out there in the wildlife(hoho)
Hurm.....best gak ye if dpt TNB, but then again....we'll see how all went. kene daftar tempat baru lagi next week
heheheheeee...tamak betul!!!

last2 habis mmg ptg. kul 6.30pm jugak la. balik ok je. pergi tu yg susah.
Dem!!!!





Friday, January 22, 2010

kamu lahir bila??

salamz~~~


RAHSIA BULAN DAN KELAHIRAN..

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh
Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.


JANUARI


* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC

* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL


* Sangat aktif dan dinamik.
* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
* Punya daya mental yang sangat kuat.
* Suka diberi perhatian.
* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
* Sangat berani dan tiada perasaan takut.
* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
* Emosi cepat terusik.
* Cuba kawal perasaan.
* Kecenderungan bersifat pendendam.
* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
* Kuat daya ingatan.
* Gerak hati yang sangat kuat.
* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
* Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

* Keras hati & tegas.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros

JUN

* Berfikiran jauh & berwawasan.
* Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut.
* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala.
* Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
* Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk.
* Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau.
* Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan.
* orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap.
* Mudah kecil hati.
* Mudah kena selsema.
* Suka berkemas.
* Cepat rasa bosan.
* Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan.
* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama.
* Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

OGOS

* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan

SEPTEMBER


* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik

OKTOBER


* Suka berbual.
* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jln tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat

NOVEMBER

* Banyak idea dalam perkara.
* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk d irumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER


* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik



p/s : tetiba ja nk post. btw saya lahir Disember.
yey Disember!! hahahaaaa



Thursday, January 21, 2010

senseless n meaningless

salamz~~~




Am I not that important???
Other people do it recklessly and easily make it.
While I work my a** off and still meaningless.

WTF!! there.
dah lama x mcarut..muahahaahaha..... lega**

I will make this happen no matter wat!!
you'll see..



fighting!!!!

p/s : gimme back my simcard!!!!! dem yuh. ( ni yg nk ngamok nih)




Thursday, January 14, 2010

xde benda nak post dah

salamz~



finally after a while,
I finally change my blog template n layout.
siap ade ikan lagiii........eheheeee
yey for me.


petang petang asyik ujan je..
ntah bile masa nak g joging ni..
hurmmm.........*nak kurus*


tu je nak cakap
babai.




Monday, January 11, 2010

Stick n win!!!

salamz~~



klik la kalau berani...........
heheheeeeeeeeeeeee.................





saya tau blog ni dr kawan saya Elya!


Duit RM50



saje je ngengade nak cube.

mana tau lucky!!

yahooo!!!!


tarih tutop 13/1/2010
sempat lagi neh join.ekekee.....




Sunday, January 03, 2010

NEW YER already

salamz~~



ITS already 2010?????
but i just turned 23

..Ohhh noo...xmau. xmau jd 24.
huhu..xmo terima kenyataan.
(T_T)



azam tahun baru ni:
hrp2 this yer is better than nex yer.
nk kumpl duit byk2
nk jd workaholic jap.ahakz~ ;p
nk jd anak yg baek.ngeeee


x celbrate pon td, sekdr d tv,
lgpon br blk dr kampong ni..
huargghhhh..penat!!!






ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz...............





There was an error in this gadget