Sunday, December 29, 2013

dulang hantaran untuk disewa 2013 KL/Selangor

salamz~~


hi all...

dah lama dah nak buat ni, tp baru sekarang ada masa nk post about it.haha. memandangkan mendapat sambutan, so saya pun nk buat promosi sikit la.
actually ni dulang hantaran masa tunang tahun lepas... mama dah siap hias2 semua dah..
so daripada dibiarkan x tentu arah kat rumah tu, saya bercadang nk sewakan aje....

murah je...

semua sekali dulang = 9
hiasan  = white + green. tp kalau u nak ubah, sila buat sendiri.tp sebenrnya x yah ubah apa2 pun, just ubah kaler polistrin je...hehe. korang cuma perlu beli polistrin sendiri dan lekat kat atas dulang tu n hias sendiri, saya cuma sediakan dulang je tau
satu dulang utk disewa = rm20 
self pick up = subang jaya, selangor.
boleh emel kpd saya = ima4ever@yahoo.com (saya akan balas immediately drp phone)
size dulang =  standard segi empat

saya semua benda DIY ..
sebab nk buat majlis simple2 je, xnak pelamin bagai yg dah cecah paling kurang RM400. huhu.. x sanggup mak. tunang je pun...tp xtaula orng sekarang ni nk pelamin.itu ikut bajet masing2 la kan. :)


ok.. ni gambar dulang tu... sorry, xtau mcm mana nak rotate pic ni..puas dh try.. huhu..






ni contoh dulang yg dah hias... time ni warna pink... bunga2 tu ada lg kot, kalau korang nk pinjam decorate. :)


ok.. ni pulak pelamin mini saya DIY
bantal besar tu sewa kat PKNS shah alam,
yang lain tu sendiri punya,
ada 2pasu bunga kecik, 2 pasu bunga besar (bunga plastik)
kalau korang nk sewa bunga2 kat tepi tu pon boleh, tp cas lain la ye. :)


simple je.. just nice :)

ni dia si tunang, yg kini sudah bergelar suami. hehe.

k tu je..
kalau nak sewa, sila emel ye.
tq






Monday, December 02, 2013

jalan jalan pulau sibu

salamz~


hii..
feel like a decade tak tulis blog. so harini nak cerita our journey to sibu island, which is located at johor.
pergi bulan 10 haritu. ad hock punye plan.esok tu terus gerak.haha.
tempt ni kalau dr skudai x jauh sgt pon, dalam 1jam setengah. dan berhenti kat jeti sibu. ingt ke kene g mersing, rupanya lain tempat...
terus naik bot, siap tapau kfc kt jeti tu..yum yum yummm KFC CRUNCHY CRUNCH!
naik bot sekejap je... setengah jam dah smp. besar sangat3333 pulau ni.very beautiful, siap ada kumpulan dtg nyanyi greeting kat kitorang lagi. kelas kau jah.

best ngat especially kalau dpt main dgn anak kambing putih tu. jinak ngat2.. siap boleh dukung2.
masalah nye,.. jinak sgt.. kite x dtg kat dia ponn, dia g datang kat kite. dah jadi bff dah. hehe

oleh sebab pulau ni besar sgt, ada port2 yang ada ikan boleh mandi.bukan semua tmpt ada. kat belakng resort tu ada ... ok la..byk ikan.. tapii..... masalahnya, tak byk spesis. (balik2 ikan hitam tu jgk) rasanya cantik lg kt tioman haritu kot. tp sebb kt tioman haritu tu kite g snorkling kt tmpt lain. kat sini pon klo nk g snorkel tmpt lain boleh, tp byr extra le pulak. dah le resort mahal. heh heh,,

alhamdulillah haritu g cuaca panass!!! mlm je hujan.
puas hati sgt2 for 2 nights!











yang bestnye kat sini is all the free activity.
byk gak aktivity dia. mungkin nak tarik customer...
such as : flying fox. archery, ikan pari,snorkeling,main2 dgn rusa n kambing, hiking
malam pulak ada live band, ada bilik karoke, ada blue sand..

k tu je..
njoiiii~~~





There was an error in this gadget