Monday, June 27, 2016

3rd anniversary to bali

salamz



dah lama nak tulis trip ke bali ni.. tapi x sempat. hehe
nak tulis tentatif skit2. maybe for future references.
this time our trip is extra meaningful sebab ada baby saif..
let me give some itenary there ok

naik MAS. sebab beza dgn air asia RM30 je. n plus ada makanan. n ada bassinet utk baby (by request). n flight ada byk pagi, tengahari, ptg, malam. meanwhile airasia tiket yg murah2 tu semua malam...sampai bali kul 12malam. ish. rugi masa!!!
mula2 pergi sana dah google siap2 dah itenary nak buat apa. even supir pun dah google nak siapa. i jumpa satu website ni avriel yantahood. dah booking dengan dia sebab memang msg direct dia. last2 dia bg staff dia ( menyesal. i repeat menyesal!!!)
nasib la terkene orang yang x berapa best. huhu
i suggest. if korang datang first day nk pergi hotel saja.. better take a normal cab (bluebird with a meter) dia cas murah je. compare u take supir agent tu. even hotel tu 10min from airport pon dia cas mahal (terkene)

so first day memang kita plan nak lepak2 hotel je.. because our hotel betul2 dekat town. so we just walk to places we want to go.

date travel : 10may - 15may (5 days)
actually the plan was going to bali.. then ambil speedboat pergi lombok (gili).
dah beli tiket baru pikir balik.. napa tak balik flight dr lombok? huhu. and thank god we didnt do that. haha
roughly estimated harga speedboat
dari bali - gili (1jam30min) = RM140/each
dari gili - bali (1jam30min) = RM140/each
or
gili - lombok jeti (10 minit) = RM90/each - ni harga speedboat. buttt... dr jeti ke airport (town) is far. so nak kene pikir tambang teksi lagi. huhu
the price is ridiculous!!!
melampau!!!

so we just stay in bali je. itupon rasa mcm x puas je 5 hari tu.hehe. tak sempat nak shopping tau. i is sad.

some itenary there :
(teksi bayar 100k rupiah)
10may - hotel in kuta ( hotel bintang ) would really recommend this hotel. nice space.nice room and free wifi.speed is high !! hrga pon murah . n hotel is near to halal food, massage n mall! malam makan kat pusa sera tapi kalau jalan depan lg.. lagi byk kedai makan. kalau nak sewa motor pon boleh. tepi2 jalan tu byk motor sewa. dalam rm20 sehari.

(teksi bayar 400k rupiah)
11may - kuta beach
           - pandawa beach
            - sawah padi tak pergi sebab baca blog x sesuai bwk baby sebab kene naik bukit
            - uluwatu kuil yg atas bukit tu
            - balik hotel jap mandi2 malam g dinner
            -malam dinner di pantai makan seafood jimbaran

12may - pergi tgk art kat benua ( time ni teksi bwk kite g tmpt mahal2 padahal dah cakap nk g tempat murah
           - minum kopi luwak
          - kintamani volcano ( time luch tp huby xnak makan sbb makanan dia x best)
           - nk pergi elephant ride (tanya teksi price dia cakap x tau.. sekali dah pergi.. amik kau RM450 sorang . dah kalau aku n hubby naik .. x ke dah sampai RM900 utk naik gajah je??? melampau! itu belum harga masuk zoo. itu naik gajah je tu. mmg itu jalan turun dari kintamani je. n. jgn  harap nak naik gajah smp rm900!! good bye. sia2 pergi zoo tu. padahal otw tu suruh teksi singh makan / beli durian tepi jalan tu. tp dia takut sgt zoo nk tutup (time tu pukul 3pm) so cpt2 dia bawak kite. padahal.. kite pon tau dia dpt komisen kalau kite naik gajah tu. hhu. xde rezeki la ko ye pak!
memang teruk sgt xnak bgtau harga. mahal doo.. pastu bila kita cakap mahal sgt ni. dia boleh ckp.. apa salah nya. kan sayang anak. amboiii.. sedap nya dia cakap!dia tu pon belum kawin lg. thats what i said earlier... kite dpt supir yang x best.!
        - singgah makan. dah lapar sgt pastu
        - nak beli lukisan. dia bwk la kt tmpt lain. kite ckp nak pergi pasar sukawati. (dia xnak bawak and sangup bg alasan pasar tu terbakar. hmmmm.sebab maybe kene patah balik. malas la tu. last2 dia bwk kat town. tapi still overprice dia bawak tu. tp quality better la of cos. sebab kite dpt tau yg murah tu selang 2 bangunan lg dr stu. wayyy wayyyy cheaper kalau nk beli kat orang.(kedai krishna)
      - balik hotel kat seminyak jas villa

13 may - duk round2 seminyak. g pantai seminyak. lepak dalam bilik je sebab bilik ada swimmming pool. saif suka la.hehe
malam2 g makan sewa motor dari hotel jas villa (rm20 jee utk satu hari)

(teksi bayar 350k rupiah)
14 may - nak balik semula ke kuta. nak duk hotel hardrock pulak
             - kita naik teksi meter je. n he is way nicer... dia bwk kite tmpt makan best. n murah2. byk                      tips dia bgtau
             sebelum g hardrock kite g tanah lot dulu - cantik kat sini. jalan2 tgk pantai. tp lg best time                   surut. boleh jalan kaki pergi tmpt kuil seberang pulau. huhu
             -time ni la teksi tu ckp pergi krishna.huhu. selang 2 buah bangunan je dari haritu. hampeh tul
           - dah smp hardrock!! swim swim la apa lagi
          - tak puas hati malam tu g jugak krishna. byk suvenior beli. x muat naik moto! huhuhu. tips. moto kalau nak sewa sebelum pukul 6pm ye. kalau tak after 6pm tu diorng semua dah balik. time tu kite tak tau. dok puasla cari motor malam2 tu. naseb ada jugak sorang nk bg sewa. memang penuh gile barang nk beli. siap nk beli lukisan. adoi. haha. mmg berat tgn nak pegang. last2 takdpt i nak g kedai branded2 kt sana. ..habis soping pon kul 10. kedai dah tutup.huhu

15 may - balik tghri. flight pukul 2.
if possible. if la ye.. korang better makan siap2 sebelum masuk airport. makan dalam airport pon ridiculous mahal!! nak makan roti macam subway tu pon dia cas dalam RM30. huhu.. melamapauuu!! kalau 2 orang makan dah berapa?

total spend dalam rm6000 jugak la. haha! byk habis dekat hotel and taxi.
ni nak bgtau harga hotel :
kuta hotel bintang - rm200  satu malam (kite stay 2 malam)
jas villa seminyak = rm 350 satu malam ( kite stay 2 malam)
hard rock = rm600 satu malam.
tiket flight utk me. hubby n saif = rm1300 (tiket ni i belanja..) ingt nk suruh hubby tambah skit la utk hotel n etc. tgk2 .. dia punya belanja kite lg byk. hahaha!!

seriously macam x puas. nak g lagiiiii. hehe. takpe2. kite plan g tempat lain pulak ye pasni.
until now my dear.
take care.






viva phd 26.6.2016

salam.

lamanya tak update blog.
now its 1.30am time saif tgh tido.. .boleh la kalau i nak tulis tulis sikit.
dah lama nak tulis blog. tak sempat je... huhu

tapi harini i make an exemption.. sebab this date need to be remember 26.6.2016. bulan ramadhan yang mulia ( 10 ramadhan terakhir) . dengan berkat doa mama abah , rakan2, suami..i sendiri pon tak putus solat hajat kat rumah.. finally harini lulus viva dengan b2. correction 6 bulan. inshaallah with a PHD in my hand. alhamdulillah...syukur sgt2.
memang masa present tadi macam nak cepat jeee... tgk2 time memang nagm2 habis 30minit. tak sempat chairman nak stop kan i. hehe

panel : prof nasir (external)
panel : prof fuad (internal)
prof ruzairi ( tak boleh bercakap)
prof yahya (chairman)
dr amri (assistant chairman)
pm ir herlina ( absent)

present tu xda masalah.. just baca je... tapi part nak jawab soalan tu lemauuu je.
and the panel said im not confident. ( memang betul) rasa rendah diri sgt... mcm x layak nak dpt PHD. tapi memng byk benda kita kene diam je... sebab ..xnak menjawab and show our weaknesses...
boleh je nak menjawab... tapi jawapan yg nak jawab tu kdg2 menampak kan yg kita ni mcm x reti..
for example : panel tanya napa u tak buat method ni sekian2.. i x jawab apa2. (tapi dalam otak cakap... i tak reti nak buat sebenarnya.. thats y tak buat..huhu). tapi kita diam je.. sebab xnak show tak we cannot do it. just agree on what the panel said. huhu. (memang x konfident langsung.. cakap pon macam bisik2. takut salah. haha)
soalan senang je.. tapi bila nak jawab macam ragu2. adoiiiiiiiiiii... i donno what got into me today. masa praktis tu kemain lg prepare sampai kejang otot mulut bercakap.huhu

tapi i notice it myself juga. pasni kene be more confident and more prepare!
anyway.. alhamdulillah . rezeki ramdhan sebenarnya. and Allah help me through the viva.
tq to prof ruzairi my supervisor. hes my life saver.haha.
now i can smile during hari raya and shopping with a free mind.~~~
finally rest in peace.
hehe.
better start my correction now.
tq all


love
syim







Thursday, January 07, 2016

Wednesday, March 18, 2015

pengalaman induce masa bersalin.! im a mumy now :)

salamz~~



ALHAMDULILLAH
alhamdulillah
alhamdulillah...



dah 5 hari jadi mama! ( i called myself ummi)
to be exact... due baby sebenarnya 19.3.2015 - esok. Tapi oleh kerana baba ada work di oversea 2 month, ummi kene korbankan sikit kesakitan mengeluarkan baby awal drp due date.
takpe. awal semngu je..

sakitnya Allah je yg tau. kene induce tu
nak citer sikit la pengalaman... sebab nenek dah bawak baby jalan2.. so ummi ada byk masa nak menulis. hehe

pergi jumpa doctor on 10.3.15 .. doctor cakap jalan tak bukak lg..( jangan paksa buah yang x gugur)
tapi doctor cakap luar rahim tu dah lembut sikit... so boleh la nak admit esok kalau nak.
lagipun saya pun dah citer, yg suami ada beberapa hari je lg. kalau boleh nk temankan saya n jmpa baby dulu sebelum g offshore.

so bila dah pikir malam tu..dah solat hajat sume. tapi cam takut2 nak g esok tu. huhu... last2 x jadi g sebab suami ckp keje dia posponed. pastu esoknya 11.3 tu... hubby ckp dia kene g jugak....
jadi saya pun cakap dlm hati.. 12.3 tu tarih yg cantik tu.. kite g hari esok la.hehe
mmg esok tu 12.3... awal2 pagi dah masuk wad after breakfast around 9am. saya g kat salam hospital seksyen 19

first sekali....nurse akan cek dekat machine diorang CTG - cek jantung bb n contraction. around 20 min camtu... pastu xde rasa apa2 pun. tapi dah admit.. kene la masuk wad jugak.

pas dah masuk wad... dia suh kita buang apa yg patut... then dia akan masuk ubat dekat bwh. kene baring x ley gerak selama 1jam. pastu untuk ubat tu take effect...doctor siti mariam akan datang cek 6 jam kemudian which is around 3pm.
tapi sebelum doc siti datang, ada sorang nurse tu datang.... dengan gengster nye dia seluk dekat bawah... aduiyaiiiii!!!! sebelum ni aku dah 4 kali kene seluk xde pulak sakit.. tp nurse ni buat ganas giler sampai terasa kat lubuk hati sakit nye.... dalam gile dia cucuk aku.. pastu ckp dah 1-2cm bukaan..tapi tak pasti. ( geram gak aku )
a few minits later (sakit x habis kne seluk tadi) doc siti datang tengok and seluk lagiii..!!! pastu doc komfom dah bukak 1cm pastu dia tolong bukak kan lg jalan...smp 3cm (wow)!! i didnt feel any contraction at all.

pas dah bukak 3cm tu... dia bg aku ubat berak bg buang semua pastu suh masuk labour room untuk pecahkan air ketuban. time tu kul 5.30pm camtu... aku pon x terpikir nak makan ke apa.. sebab bajet dah pecah ketuban tu kejap je kot baby akan kua. huhu T_T

ok aku silap...dah dalam bilik tu bukak 3cm mmg x rasa apa2.. n doc pun tnya nk amik ubat apa2 x? aku dengn selmba cakap xnak. pastu....contraction pon xde lg..pas dah satu jam tunggu xde apa2 lg.. ada rasa sakit sikit la..sebb dah 70+ contraction. so..nurse pon inject kat buntut pain killer.
pas cucuk ubat je terus terlelap... pastu hubby pon dah lapar.. dia g makan makanan hospital. pastu x cukup... dia g bedal lg kat kedai mamak kat bawah. lol. ok fine.! kita makan kurma je la. :p

tido lama gak.. sedar2 magrib.. pastu isyak... pastu nurse datang seluk dah 5cm.. mmg sakit giler x taula kul berapa time tu...around 9 or 10 kot. mmg sakit n stress gila. suh suami zikir kuat2. pastu kul 12 camtu mmg x tahan sakit dah...nurse datang seluk dah 7cm...waaaaa cepatnya x sangka. masa tu contraction 100 lebih of couse. nak nak dah masuk drip kat tangan tu. jgn cakap la.. sampai tercabut2 menahan kesakitan. sempat lg cakap kat suami nk epidural.. tp nurse dah x bg sebb bukaan dah besar sgt.. nnti x berkesan. kalau nak kene bgtau awal2 lg..huhu... manala tau sakit camni.! contraction tu rasa ala2 senggugut yg kuat ( aku xde sengugut sebelum ni.. tp kadang2 tu adala)
pastu.. nurse ckp dia boleh bg pain killer lg..tapi dalam dos yg sikit. aku pon nak nak ckp kat hubby.huhu.. lg sekali kene inject kat buntut... pastu terus tido dalam kesakitan..
sedar2 dah kul 12 nak terberak sgt. bgtau nurse...rasa nk terberak!!!! nurse seluk ckp ok gud,, ni 8cm..
9.5 baru dia panngil doc. ya allah sabar je la..! dia suh aku tahan nk berak sembelit tu..how? how? nak teran sgt dah ni.. dia suh aku tahan jgn teran. aku pon terkepit2 la menahan sembelit.huhu...stress hubby tgk aku yg serba x kene. nak kene tgu 9.5 baru panggil doc?? aduiii...pukul berapa nak panngill? mmg time tu rasa cam nk teran je. tapi dia ckp jgn teran.kalau x nanti rahim tu tertutup balik..dengan kekuatan yg sikit2 tu aku pon tahan je la..sambil sedut laughing gas( xde effect cuma buat aku mamai sikit) .hubby pulak duk suh kita sabar je. huhu T_T

pastu 1 hour camtu dia ckp ok..boleh call doctor dah. doctor tu dah la duduk kat kemuning...setengah jam jugak dia nak datang.. yg kita ni dah x sabar nak meneran! xpela.. last2 doc dtg jugak kul 2.
pastu prepare2 apa yg patut dgn besi n tmpt letak kaki semua..dah boleh meneran.
ingat senang ke kalau meneran sembelit.! camtu la nk kuakan baby.. hehe
kita ni... mana la ada experience kan... cuma kawan2 je la yg bg advise meneran semua..tp semua tu x jadi pon.mmg meneran cam nk berak tu..sekuat tenaga yg ada dengan bekalan kurma n air zamzam...aku push jugak walopon x betul n ada bunyi..n cam nak nangis.

doc dah geleng2 sebb aku push lemah sangat.
after dia dah gunting sume.. aku pon push lg. x heran dah nk gunting ke apa..buatla...yg aku tau nk teran jeee..hubby ckp ada 7 orang nurse time tu bg support. 2 tgn aku pegang batang besi kat sebelah katil. kaki terngkat tinggi terketar2....time contraction baru push.. so aku dah phm sikit2.. time x sakit jgn teran. teran tiem sakit contraction. time tu aku push gile2...last2 keluar jugak kepala baby!! semua orang lega. pastu belum selesai lg...nk keluarkan bahu pulak. teran punya teran..keluar bahu sebeyelah. yeyyy!!!! pastu the rest keluar sendiri macam air pancut.! hubby tgk semua.(dia citer kat aku) pastu dia dah bersihkan baby dia letak baby kat dada aku....aku nangis time tu tgk comelnya baby aku ni. huhu :')  segala kesakitan hilang. 2.26am baby keluar..sama time dgn ummi masa baby dulu :) 8 hours dalam labour room tau.

tapi keje doc belum selesai lg..kaki aku masih kat atas..dia keluarkan uri pulk..tp aku xyah nk teran2 dah. then belum selesai lg..nk tgu jahit pulak....adui.. terasa gak benang2 dia jahit tu walaupon dah suntik 2 bius. lama gak smp terketar2 lutut.. mau setengah jam lg kene tgu kot.huhu..
finallyy! yay..dah habis..aku dah x larat. dia bersihkan darah aku..pakai pet n part aku x suka aku kene bgn n duduk atas kerusi sebab dia nk tolak aku masuk bilik...huhu..kene jugak usaha time tu.
penat x habis lg...nurse datang bwk baby... pastu dia tanya aku nk jaga sendiri atau diorang jaga. aku ckp aku jaga n nak breastfeed. klau aku x cakap camtu...dia akan bg susu formula. so aku pon dgn gigih angkat anak aku n nurse ajar aku brestfeed. wow! amazingly...baby terus hisap.pandainya diaaa!! hehe :) :) pastu baby tido sebelah umi..what a lovely moment!
baby lahir 13.3.15
walau x seperti yg dirancang.... tp perangan Allah tu lg hebat. :)
tq doctor tq Allah

Assalamualaikum semua. please treat me well world. semoga jadi anak yg soleh ye nak :)






thats how my journey of an ummi begin! :)
hugs



Saturday, December 27, 2014

pindah rumah

salamz~~





sejak menjak pindah rumah ni.. banyak pulak barang lama jumpa.
erm.. my family just moved to shah alam seksyen 7.sebelah jakel je..

haritu masa kemas2 jumpa foto lama
pastu tiba2 mama jmpa diary lama saya...
i just finish reading all of it.
x sangka...aku memang suka menulis dan luahkan perasaan since sekolah menengah lagi..
sampai la masuk universiti.
pastu tup2... dah last semester nak tamatkan 4 tahun di universiti..
baru tulis diary dalam blog... until now
hehe

kelakar pulak baca....tapi rasanya ....the rest of the diary aku dah burn/ buang kot..
sebab dah x jumpa... banyak sangat rahsia about family, friends, boys and a whole lot more.
hahah

ni pon the last one yang aku jmpa..
rasa mcam nak buang jugak.. tapi ada byk muka surat kosong lg..
mungkin boleh buat buku nota kot.

pelik gila
dulu bergaduh pasal kawan,...
bergaduh pasal lelaki..
sekarang cam semua tu dah x penting dah..
im already married and inshaallah about to have my own baby soon.
insyaallah.

dah lama sgt tak tulis blog.
i miss my husband :'(
dah sebulan x jmpa... and now kene tgu sebulan lagi baru jmpa. huhu







Friday, June 06, 2014

umrah 2014 with hub

salamz~





alhamdulillah...selesai buat umrah ngn suami tersayang selama 2mgu..18.may - 29 may 2014.
lepas jugak hajat nak pergi ngn hub. mmg hari2 mintak doa camni...alhamdulillah lepas2.. selamat...
nk citer la skit perjalanan kami..
kitrng pergi dgn Tiram Travel. daftar kt shah alam.. tp satu habuk pon xde info. naseb bek HQ dia kat johor.. mudah skit urusan kami. Allah permudahkan...sbb document tu kene htr sebulan sebelum fly.. kitrng ngam2 htr. b pon baru blk dr vietnm.,pastu nk mitak visa cept.. alhamdulillah semua settle kat johor.

Pastu...time nk g tu pulak estimate dtg bulan. tp g jumpa doctr mintak ubat tahan period. kene makan 2 minggu sebelum period tau.pergi jmpa doc awal2 kalau nak makan.alhamdulillah byk2 solat hajat ...insyaallah period x datang smp selesai umrah. syukur3..

perjalanan kami mmg penat sikit, sebab nak g madinah dulu. tapi x turun kat madinah.
naik flight dari malaysia ke jeddah : 8 jam
jeddah ke madinah naik bas          : 5 jam
sampai pukul 3.30am.                   : pergi mandi2 terus solat subuh kat masjid nabawi. 150m dari hotel
subuh : 4.20am. payung kat masjid nabawi baru nak terbukak. subhanllah.cantik3.. :)
madinah : 4 hari 4 malam
madinah ke mekah : 6 jam naik bas
mekah   : 7 hari 7 malam
mekah kt jeddah : 1jam 30 min naik bas

kat madinah ni..belila semua benda. kurma.. coklat. jubah..brang nak bg buah tgn kat kawan2. semua bykk sgt.. saya ngn suami x beli byk..last2 cari kat mekah x jumpa :( :(


kawasan bukit uhud dan memanah..kat tepi2 ni pon byk sgt orang jual. masyaallah macam mana diorng berniagaa?? panas allahurabbi. mmg berpeluh2. tp kat sini way way wayyyy cheappp... kalau korang jenis minat habatusauda.. beli kat sini. murah sgt. pastu buah zuriat byk giler kat sini. murah2.saya x beli yg biji2 keras tu.. x tahan nk bukak.sekrnag beli jenis powder je.hehe


sekitar kawasan masjid nabawi. sejukkkk sangat rasa. best sgt hari2 berebut pergi masjid. selalu time saya g.. mmg diorng dah nk tutup pintu dah sebb dah penuh. tp kite kan guna purdah..selit2 je tgh orang ramai tu. mmg senang gerak sorang2. ada makcik2 kat situ ajak g sama2.. tapi timing asik x kene je..pastu last2 g sorang2. mudah. 

sebenarnya kat madinah ni saya ada dugaan skit.. 2nd day sampai..masa tu bru balik solat isyak. tgh jalan sorang2 nk g hotel, tiba2 kaki saya terpeleok.. sikit lg nak jatuh.. sebb pakai kasut scholl tu dia mcm tgi skit. pastu sy ni mmg jenis senng nk terjatuh..huhu...dan2.. sini jugak kene. time kene tu mmg nangis giler2 bila teringt..bila b smp kat kite je..terus kite nangis2... sebb pikir..camna nk jalan ni. dah a sakit. pastu umrah x buat lg.. camna nk lalui semua ni.huhu..mmg terhenjut2 jugak jalan..huhu.. sedey ngat2. tp alhamdulillah byk kan solat taubat, solat hajat..alhamdulillah sehari dah elok.. sebb byk berjalan. x boleh duk diam walaupon bengkak. hari2 b tlg urutkan. tq b. :)

ni pulak kawasan kat raudah. smp terputus2 sling beg agent bagi tu.huhu.mmg penuhhhhhh.. first time dpt pijak kaki kat raudah tu mmg terharu sgt. terus nangis2 solat taubat.byk sgt dosa hambamu ini ya Allah. time pergi raudah ni... 2x dapat masuk ikut pintu exit (xde orang nmpk) hehe..
2x kene beratur dlm sejam (okla xdela lama sgt.. sambil2 tu boleh mengaji)






 ni pulak makan rasullulah, saidina abu bakar, saidina umar . alhamdulillah dpt pergi depan2 time nk balik tu



 air zam zam dekat dgn rumah nabi kite yg tersayang nabi muhammad saw

 yey!!! selesai umrahhh. syukur3.. walaupon kami berdua demam dan lenguh2 kaki... tp dpt jugk buat 3x umrah.

malaysia . madinah . mekah .

ingt tau korang. get ready physically sebab jauh nk berjalan tau hari2. especially kalau hotel korang jauh mcm kami. 700m. ulang alik dah nak dekat 2km.huhu.. sabar2....
pastu byk kan membaca tau. sebb kadang2 mutawwif ni mmg x boleh diharapkan sgt. kalau dpt yg ok.. bagusla.. tp kalau yg dpt x ok.. kene pandai2 seniri la ye.

tips utk perempuan.. : better solat kat tingkat atas 1 @ 2 ... sebb x ramai orng sgt. xyah nak berebut2. sejukk je.kalau kat bwh xtaula kenapa...tp byk sgt lalat. huhu pastu of course la ramai orng smp dah x muat. tp dont worry.. kalau x muat.. boleh solat kat basement tau. khas utk orang pompuan.
pastu bring some snacks / kurma. sambil2 mengaji kan lapar... bolehla makan2 sikit. air zam2 byk sgt. dont worry.

tips utk lelaki : macam b...dia akan buat tawaf sunat nk dekat2 masuk waktu.time dah masuk waktu je.. boleh terus solat depan kaabah.. kan bestt tuuu.. pompuan dah kene halau siap2 dah time azan. :(


ok..
till next time ye.
insyaallah mmg plan nk dtg lagi nanti ngn mama pulak kali ni. nk ziarah. hehe. :)
2 tahun lg ye. time tu insyaallah dah siap construction. amin amin amin ya rabball alamin..
:)









There was an error in this gadget