Saturday, February 18, 2012

saya jual score A !! :))

salamz~



at the moment, im doing this. score A programme.
sangat bagus kot programme ni. its an online teaching method.

ada 2 part :
1) exam/ tutorial / past years/topic questions.
2) i- teacher - where all the notes in the text book is provided. + quiz + powerpoint slide.

sangat complete.! n it really works...kalau betul2 rajin.
dan harganya sangat berbaloi compare to tuisyen - yang mak ayah duk hantar anak2 dorang tu...hmm...mahal kot!!
score a ni murah je.complete jawapan-soalan-schema jawapan!


here are a few samples below inside Score A ;.




i teacher ni - ada tutor dekat tepi tu boleh tanya soalan kalo x paham. dia boleh jawab.





kalau ada adik2 dari darjah 1 until form 5 yang nak beli Score A ni boleh beritahu saya k!
im here to help parents and kids to achieve your dream.
im also a HOME TUTOR!

kalau ada sapa2 termasuk blog saya and interested, do drop me an emel to know more.
my emel : ima4ever@yahoo.com

insyaallah kalau rajin buat boleh dapat result yang bagus dalam exam.
caiyokk!!!








wsalam.

Thursday, February 16, 2012

i love travelling!


salamz~





i love travelling so much that i tend to take part time job just to fullfill that dream!
i just love to see other culture, to watch the Al-Mighty creation and just travel around the world!!.... hehe
and my new hobby : outdoor activities with friends! :)

although it hurt like bruisers and cut and bleeding and painfull..... but its really2 fun! not to mention just fun..but amazed by this people who do that as their carrier.im just amazed!
because its not easy i tell u.its just not!
it relly hurt. cam yang i pergi wall climbing baru2 ni. its cool to try new things, but our muscle is not strong enaf to adapt to it yet! so kene try lagi la...



macam diving jugak! x strong..but after a few practises, we get use to it.
its not just amazed by people, but amazed by how beautiful nature can be. n here we are talking like its everything here on the ground. padahal................. theres a bunch of things u can explore underwater, on top of the mountain and etc.

its relly rely cool, how i can open my eyes and mind to these kind of stuff. dulu x pernah buat.
sekarang, it made me appreciate life more. its not just about working and waking up the next day...but its the journey to it..!
which makes like so much wonderfull and heppier if you can just open your heart.!



i love what im doing now, cause it gives me more time to think,
to pray..
to listen....
to observed! ...
to do all those crazy stuff, u can never do with your family..! heheeh . :)

peace~




Friday, February 03, 2012

rindu tahajjud...

salamz~




i LOVE ALLAH more than my mum.
baru beberapa saat yang lepas saya terfikirkan benda ni...
cuba kita renung balik...sebab kadang2 manusia sering lupa...


bayangkan kalau kita seorang diri di hutan, tiba2 ada seekor harimau datang, sapa mula2 yg kita akan ingat? kalau kita tenggelam di tgh2 lautan, sapa yg kita ingat? kalau tiba2 tiba di kawasan sangat sunyi seorang diri, nama sapa yng ada dibibir kita? sapa yang akan mula2 kita seru?
Allah....Allah...Allah swt. sebab memang fitrah kita dijadikan begini, akan mengingati ciptaan kita pertama dalam hati kita.tanpa kita sedari....Allah sahajalah satu satunya tempat kita bergantung harap.


" Tuhan yang telah menciptakan aku, maka Dialah yang menunjuki aku dan Dialah yang memberi makan dan minum padaku dan apabila aku sakit, Dialah yang menyembuhkan. Dan yang mematikan aku dan akan menghidupkan aku (kembali) " - as-Syura:78-81



baru2 ni, ada seorang hamba Allah yang mengganguku.....
aku sangat2 stress dengan keadaan macam tu...
sebenarnya...dia dah ganggu aku lama dah..sejak aku kerja kat shah alam lagi...tapi this guy never gives up!! walopon berbulan2 aku x reply msg, or ignore all his call...tapi baru2 ni betul2 menguji kesabaran aku la..! sampai jadi meluat dan benci terhadap dia. kalau suka sekalipun, janganla melampau....nak2 bila dah tau yang aku ni mmg x berkenan dgn dia. DONT BE THAT DESPERATE LAAA! makes him even worse guy.


aku marah yang sangat bila dia baut camtu.., tapi nak expresi dengan kata2 yang kotor, keji sume mmg x boleh la.................seryes! mmg x boleh.
kawan aku smp suh report polis sume, sbb dah mengangku mental dan kehidupan harianku.
lepas tu balas balik dengan kata2 yg kasar??selagi boleh bersabar, aku tahan je la..
"Dont ever try to fool or mess around with the wrong girl...kelak nanti dia akan mendoakan sesuatu yang buruk tentangmu".. (takutkan)...


tapi bila difikirkan2 balik sapala aku untuk marah. aku cuma ada hak untuk menolak, tp xada hak untuk membenci. kita ni sedara sesama Islam, its not fair if i continue to hate u.
tapi try to understand la. If a women does not reply your msg, or col....it really meant that theyre not interested anymore, even as a fren pon. x kisah la.
tolong jangan ganggu emosi orang laen. kerana benda tu x kelakar sikit pon, dan sangat x matang! if u ever think it as a joke! lepas tu boleh mintak maaf and ketawa2 di hujung ayat? walopon telah berbuat salah kat seseorang?? rasa sedih sangat sampai nak menangis.....tapi...still x boleh nak buat apa2 or nak balas dengan ayat2 yang kasar.....tapi cuma mampu bersabar dengan ujian Allah ni.....

sangat sedih bila ada orang treat kita camtu....bukan sebab terharu ke apa, tapi sebab kita dah tak suka tapi dia keep on ganggu kita sampai ganggu kehidupan kita. kalau korang..apa korang buat haa??!


xtau la apa nak cakap dah. jodoh tu semua rahsia Allah...kita kena percaya dah yakin akan wujudnya seseorang untuk kita.
dan pliss...jangan paksa seseorang kalau kita x suka.
sekian.


I love Allah so muchhh.....and i believe everything hepen for a reason....
aku harap sangat Allah akan jauhkan diri dia dari hidupku,
jauhkan dia dr keluargaku..
jauhkan dia dr kawan kawanku..

amin....





There was an error in this gadget