Monday, December 02, 2013

jalan jalan pulau sibu

salamz~


hii..
feel like a decade tak tulis blog. so harini nak cerita our journey to sibu island, which is located at johor.
pergi bulan 10 haritu. ad hock punye plan.esok tu terus gerak.haha.
tempt ni kalau dr skudai x jauh sgt pon, dalam 1jam setengah. dan berhenti kat jeti sibu. ingt ke kene g mersing, rupanya lain tempat...
terus naik bot, siap tapau kfc kt jeti tu..yum yum yummm KFC CRUNCHY CRUNCH!
naik bot sekejap je... setengah jam dah smp. besar sangat3333 pulau ni.very beautiful, siap ada kumpulan dtg nyanyi greeting kat kitorang lagi. kelas kau jah.

best ngat especially kalau dpt main dgn anak kambing putih tu. jinak ngat2.. siap boleh dukung2.
masalah nye,.. jinak sgt.. kite x dtg kat dia ponn, dia g datang kat kite. dah jadi bff dah. hehe

oleh sebab pulau ni besar sgt, ada port2 yang ada ikan boleh mandi.bukan semua tmpt ada. kat belakng resort tu ada ... ok la..byk ikan.. tapii..... masalahnya, tak byk spesis. (balik2 ikan hitam tu jgk) rasanya cantik lg kt tioman haritu kot. tp sebb kt tioman haritu tu kite g snorkling kt tmpt lain. kat sini pon klo nk g snorkel tmpt lain boleh, tp byr extra le pulak. dah le resort mahal. heh heh,,

alhamdulillah haritu g cuaca panass!!! mlm je hujan.
puas hati sgt2 for 2 nights!











yang bestnye kat sini is all the free activity.
byk gak aktivity dia. mungkin nak tarik customer...
such as : flying fox. archery, ikan pari,snorkeling,main2 dgn rusa n kambing, hiking
malam pulak ada live band, ada bilik karoke, ada blue sand..

k tu je..
njoiiii~~~





No comments:

There was an error in this gadget