Friday, June 28, 2013

honeymoon at sri lanka # part2

salamz~


sambung daripada maldives tadi....

kitorang terus shoot pergi sri lanka, sebab dah alang2 ada kat sana kan...
hehe...tempat dia... my goodness... sangat bersihhh... even the toilet. ingt ke kotor mcm india.. but its actually not. its very2 clean.! tapi negara dia pun baru nak membangun... so xde apa sngt la kat sana, setakat nk jalan2 tgk scenery je..

smp je terus naik kereta ada dgn tour guide Mr Henry...yg bwk kami berdua. 3 hours drive pergi hotel.
sebab kat sri lanka ... tmpt yg cantik2 semua atas bukit... so memang kene travel sikit la..
lebih kurang jalan nk ke cameron highland. berbelit2.. hubby pun dah pening2. ciannnnn diaa.hihi




 kebetulan kite pergi hari wesak. so dpt tgk decoration yg cantik2 camni seluruh srilanka.. :)
kat sana memang byk waterfall...
 yey dapat bungaa.. sebb kesian kat sorang budak tu..kitrng tgh turun bukit naik kereta...pastu dia kejar semata2 nk jual bunga...jauh tau dia turun bukit.. adala dlm 5 pusingan kot. soo.. hubby beli jela..sebb kesian.huhu
 ladang teh memang banyak giler kat sini... GO GREEN!!

thats him. mr henry our tour guide. baik gile dia ni. bagus tau. lain kali klo nk dtg boleh cari dia...(kalau nk dtg lagila kan) hahah

kat sini pon, kitrng stay for 3 night di hotel yg berbeza... penat gak travel2 ni...kalau hotel yg sama xpe. huhu...lagipon...xtau apa nk shopping.. ingt ke byk jual2 baju...xdela pulak.. just byk gems(diamond) je... and the food kat sini x halal ok. saya nk makan ayam pon x boleh.huhuh.... takpe..makan roti dan sayur je.. :)

time nk balik..saya pulak terpaksa tingalkan bunga yg gedabak besar tu di hotel.. sebb besar kot nak bwk naik flight... tp saya bwk sakuntum je...for memory.. tu pon dah layu dlm flight. huhu...

k tu je...
tgu saya membebel utk episod seterusnya k.. hehe :)
wsalam..





No comments:

There was an error in this gadget