Friday, June 28, 2013

honeymoon at maldives #part 1

salamz


me and hubby went to maldives...lepas kenduri dua dua pihak dah selesai..
Thulhagiri Island - Resort&Spa

CANTIKKKKKK SANGATTT!!!
LOVE IS IN THE AIR.... :)

yang best about maldives is the flight ticket is not that expensive, just 4 hours flight from Malaysia.
kitorang naik sri lanka airlines sebab dia murah RM400 drp MAS.... and walaupun dia ada transit 2 hours kat colombo, tapi who cares, as long as we can arrived early. Kalau MAS mmg ada flight malam je.. pukul 10pm baru smp male. kan lambat tu...rugi masa..
saya memang dah aim nak g Maldives ngn hubby sebab tu beli time mattafair bulan 3, dapat murah skit..hihi
and amik agent supaya senang keje kitrng, actually... amik agent ni boleh dpt murah lagi kot, daripd kalo nk booking sendiri..

tapi we dont need any tour guide kat maldive..kitrng just swimm around and relax all dayy.
and the great thing about the food is that, its HALAL - means semua boleh makan sebb negara islam maldives ni... . boleh makan smp mok :) cuma x byk seafood je.. donno y.. mungkin expensive kot. nth.




our water bungalow chalet.. 
 me 

our room outside.. ada tangga boleh turun snorkeling..
 hubby 
























kitorang kat sini only for 3nights.... and sangat la x puass..hukhuk
rasa nak pegi lagi nanti... tpi resort lain..
kat sini kedekut wifi skit... kene bayar...
n yehh.... diorang kat sini pelik sikit,... kalau nak makan tu, air x disediakan.. even air mineral pun kene byr, so kene bawak siap2 dari bilik la.. tu je tips.

to be continued....

lots of love..
shima





No comments:

There was an error in this gadget