Wednesday, August 29, 2012

Raya 2012 style!

salamz.


sementara nak tunggu subuh ni.... tulis jap la. ehe.


tup tup...dah raya!
lama x tulis belog ni.... rasa cam xde masa pulak. ehek.
byk benda nak update..
hmmm...... tahun ni lain sikit, sebab...
nenek baru meninggal seminggu sebelum raya tahun ni  ( al fatihah) . semoga roh dicucuri rahmat dan berada di kalangan orng beriman... amin....

haritu balik kg lama jugak... pastu, time raya buat tahlil untuk arwah nenek lg.
2nd raya masing2 kemas2 kampung untuk balik. xtau la bila lagi nk dtg kampung ni... sebb nenek duk sorang je kat sini. anak n cucu2 dia semua duk jauh2. n haritu pun dah kemas2, amik barang2, lipat tikar, cabut plug, tutup main switch...
sayang laaaa..... best sangat kampung kat bukit nikmat ni. byk kenangan dr kecik... dari rumah ni kayu  sampai jadi batu duk sini. dah cantik n besar dh sekrang.! bes ngat lepak2 tidur2 bawah pokok. xtaula dtg lg ke x sini, sebb dah xda orang nk duduk. huhuhuhu...

dulu ingt ke nak g tmn negara tu, boleh la lepak2 kat kg. tp smp sekrng x g lagi tmn negara. poyo je. dah la dekat ngn kg, tp x pernh jejak lg. aishh..

my family..~ love
all of us. + cousins


meanwhile, kat belah ayah pun x g jugak, sebb ada cousin sorang tu, dia kawin raya ke-4 kat johor.
so semua orng berkumpul kt JB. tp abah xnak tidur sana, so kami balik hari je. uhuk (penat belakng) n sempt singah JPO kejapppp je.

n the rest of the raya, lepak n g rumah2 kawan kat area kl je. 
o yea, sempat jumpa anak jaa (1 month) and anak skin (7 month) ... ahaha.klakar ingt ke baru 4 bulan camtu.. rupanya dah 7 bulan. seb bek x belikan baju baby.kuang3..


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lupa lupa
nak cerita pasal bubu (rabit punya nama ) . 
haritu bubu kene kurap, ce tgk gambar ni....sian ngat

 bubu nanges (itu hidung dia )

muka sebelum
muka selepas seminggu inject 


seminggu dah ok dah. lepas g inject kat doctor, kurap2 dia jatuh sendiri (keras2) n kitorang pon ada tolong korek2 jugak, walaupon mak dah membebel marah tahap tinggi* hak hak. best tau tolng korek scab tu...sebb bubu pun suka, pastu x gatal dahh... horey** dah cantik..



isnin balik jhr! bye bubu.
ok ok.. dah byk sngt ni. dah azan.
nk puasa ni.
k bye.





2 comments:

Anonymous said...

al fatihah kat arwah nenek shima, semoga roh dicucuri rahmat dan berada bersama org yg beriman disaner..:)

nape x bawak je balik bubu tu.. nanti dtg balik sakit tu kat bubu..

Syim said...

bubu dah sihattt~~ :)

There was an error in this gadget