Tuesday, May 18, 2010

kereta ferrari merahhhhhh

salamz~~

hari ni kereta ferari ku masuk air!

okla we start from A-Z ye.ehehee

balik ofis hour,ofcozla i selalu on time..but that time, hujan agak lebat tapi i peduli apa. i still nak balik gak.suami n anak2 menanti d rumah tu...ahahahakkkkzzz

so aku pon balik la dulu dengn kak wati.pinjam payung smp kat pakgad. then x semene2,
kak wati pon tergedik2 mtk en rahim tolong htr ngn payung smp ke kereta.
aku pon join la jugak. mtk suruh orng lain htrkan. siap payungkan smp msuk dlm kereta tu...
mcm tuan PUTERI!!! hehehehaaaa

then, mmg ujan lebat, bawak kereta pon slow2 gtu kan, .

then aku bawak menonong je..strait je....x msuk simpang apa2, sebab dah terbiase strait...
kebetulan kat situ mmg kawasan BANJIr..

DEMMMM!!!!!

aku dah agak dah.....hurm....agak2 kancil aku ni boleh lalu x ye......
then aku bawak jela...(dlm hati .... lepas ni. boleh niii)
then smp tgh2 tu, kereta cam dah berat....xkan nak reverse kot??? amik masa plk.
then aku strait je. mmg dah berat dah kete aku nih..
tapi masih cool...like nothing hepen. suddenly...



jeng jeng jeng..................................


.............................................

...................................
..............

........


...

..


.
.

.

KERETA AKU MATI ENJIN TGH2 JALAN RAYA TU
(tapi masih dlm kawasan kilang ar) bukan highway.



but

stillllllllllllllllllllll



never hepen to me beforeee~~~ aishhh......
at first..........i was like wattttt???????

Ya ALLAH..apa aku nak buat neh.?? ujan lebat...nak turun kereta ke??

then, amik fon...nak call sapa eh kat ofis tu..???hurmm....fikir lama sangat...
kaki dah mula rasa basah................





WAATTTTTT????? air masuk dlm kereta ker????




cepat2 bukak seat belt. kua kereta. (lupa nak tutup lampu kete)
toleh belakang, nmpk lampu break menyala.(hurm...patut ke aku lari blk ofis or tutup lampu kereta. dah la air paras lutut. aishh,.....naya2.

then, aku bia jela.
aku lari2 sambil berisgtgfar (padahalll......T_T)..kui kui kuii
naseb baek en rahim, n the geng x blk lagi. aku pon merayu2 mtk tolong..

arghhhhh...kereta kt tgh2 jln tu. matii!!!! cane nehhh..
arghhhhh

pakgad siap ejek2 aku lagi, td dah kene payung, xkan nak htr lagi kot???iskkkkkkk..maluuu!!!!!


jeng jeng jeng..........




aku pon pegi la.....ramai2 ngn geng2 lagi. kuyah n lini pon ikut gak. kebetulan, diorng baru nk blk umah...so aku mtk tolong diorng gak..ehe..

mmg ramai la.. time tu. n dekat x dekt jugk gak la ngn ofis..cam aku kene lintas 2,3 kilang kot.
penat gak ar berlari2.

then diorang tolong tolak smp ke opis....aku pon tolak gak sket2 (semangat je lebey)
sampai kat sana, rupanya ramai lagi brother2 ni x blk. diorng popn jadi mechanic kejap!!
horay......kereta ku boleh start enjin balik!!! nth cane nth dia buat!! mmg gua respect!!!
siap bukak, n blow kan kipas. masuk kilang, blow n dry kipas tu...........ishhhh terharu aku!!


esok nak kene belnja diorng ramai2 nihh....
budi yg baek harus d balas .ehehehe...

ahhhhhh.....................pengalaman x leh bla....sekor2 basah berlumuran air. ehehe(termasuk aku okeh)harap2 badan x panas ar esok!
ish..

Yang x bley bla nye....after dah siap2 repair kereta aku, ade orng col brother ni, ckp kereta dia pon mati enjin! tmpt sama cam aku! agagagagaaa....aku cam...hah??tadi baru perli masa nk kuar opis, dia lak kene!! mmg kene tulah aku!! ahahahaa....

insyaallah.....i'll be more carefull...ingt.....pasneh kene masuk lorong pertama tu.

Ya Allah,esok mesti kecoh satu opis ni nanti...aduiii aduii......




4 comments:

SNAK said...

hihi..bleh bayang ko gelabah lam kete 2..anyway aku pon suke redah2 je lam banjir..adoi..takut ah jd g2..huhu

Faruq said...

haha baca ni, nak tergelak ada, kesian pun ada.. alhamdulillah ada ramai org yang sudi dan mampu menolong..

so how are you today?

jon hafkian said...

kesiannye ko....nasib baik ada org yg tolong.

Syim said...

snak : mmg sumer orng dpt byg kan kott....hahahaa..lawak plk bile pikir2 blk

faruq : mmg kesian kene berlari2 dlm kebasahan!! hahaa.sekrng ok. alhmdulilh siht lg, suara je sakit tekak. gulp!

jon : seb bek dekt ngn opis. ramai lg la brother2 kt opis tu yg sudi tlg.huhuhuhu

There was an error in this gadget