Thursday, January 28, 2010

TEsting out for PEP35. huhu

salamz~~

This month, I applied for TNB, tup2 dia panggil for assesment today.
So I tought memang senang la nak g sana,
because rasanya dah beberapa kali jugak kut g Bangi, n mmg terserempak with Uniten kat sebelah highway tu.

So cam berlagak sikit ar, sebab tau jalan ( kunun2 ar). siap tgk map n tanya2 member which highway is better to take..hishhh......kalo aku tau ,x tnya dia.

Interviu at 3pm. I kuar rumah around 1.45pm camtu la. pas zohor. bajet2 20min sampai la gamaknya.........ARRrrghhhhhhhhh!!!!!!!
SESAT OK! SAMPAI XDE MUD dah nak g. siap mesg mama cakap nak balik la ni, x jumpa jalan.hahaahaa...(seryes xde mud dah)


Yg silapnye sebab guna kesas la ni. patutnya guna highway puchong. Grrrr....pastu cal member, dia cakap pusing balik, sampai nampak Puchong pastu ikut Signboard Bangi. Pastu Akim pulak cal, cakp ko kua kajang, ikut signboard Kajang senang. Last2 aku masuk Bandar Kajang!!! N dekat situ mmg rasa cam nak nangis dah, sebb almost 3pm dah. N then, aku turun jap tnya brother kat situ, dia ckp apa pun aku x phm, tp dia ckp kua ikut highway Serdang pulak dohhh!!!
tensen aku. Last2 aku masuk Bangi lagi.

Time ni mmg dah giveup pon. its already 3++pm.Then Jaa col, bagi direction. Susah2 je.seb bek selamat sampai. THANK YOU JAA!! Ur my lifesaver! dulu sesat nk g interviu Talisman pon Jaa tolong.haihhh....sayang ko.huhu..dah kat situ, blok x jumpa lak.....pastu paksa pakcik yg jaga kat situ htr aku(hahahahahaaa) siap ckp..pakcik tlongla tunjukkan saya.saya dh lambat ni nak interviuw.(hehehee... ayat bodek+ muka seposen). N berjaya! pakcik tu ikut aku sampai kat blok!!

Kalo bab parking toksah tanyala.....mmg tepi2 jalan je aku parking. n dah sampai blok, malu pulak nak masuk sebb dah 3.20pm kut.tapi ade orng kat lua tu jaga, so dia ckp boleh lagi. masukla.hahahaa...cover2.

Termengah mengah gakla. nak cari AIr!!air air!!! tapi x jumpa. telan je la airliur ni.giler sesak napas okeh!huhu....seb bek jugak 1st assesment tu writing esei. so lek2 je dulu kat kerusi.heheee
Write about '1 Malaysia'. Xde idea sgt nak tulis pe, walopon PM tiap2 ari ckp pasal 1 Malaysia ni. I still blur2 about it.eheheee....What is it anyway???

So time for the discussion : soalan2 nya adalah ....
1) technology makes people lazy
2) tax impose on fatty food.

So there's basically hv 4 group.masing2 kene debate tjk ni nanti ada yg propose n oppose la .
tajuk ni ubah2 ikut sukeati panel.huhu...

But then again, not bad la, sebb dpt tjk 1st tu, cm susah sikit sebb propose so byk kene bangkang la.huhuhu.....kalo lepas stage ni, nanti dia pgl 2nd stage pulak. Insyaallah kalo ada rezeki adala tu. if not xpa. nevermind. I can always find more experience first out there in the wildlife(hoho)
Hurm.....best gak ye if dpt TNB, but then again....we'll see how all went. kene daftar tempat baru lagi next week
heheheheeee...tamak betul!!!

last2 habis mmg ptg. kul 6.30pm jugak la. balik ok je. pergi tu yg susah.
Dem!!!!





8 comments:

rehan syazwani said...

gud luck! hee..apply kt mane tnb ni cik syim?

Syim said...

heheheeee....

kat online madis.com.
cek website tnb yang.
u leh apply kat SESB kat sbh tu.
huuhu..
=)

Huda said...

good luck~!

Syim said...

thx huda..
ko keje kat ner jeni?? asik bjalan je aku tgk..
huhu..
=)

izue said...

good luck jugak.. tp kn, ape kaitan dgn tajuk entri kali ni??

Syim said...

pep35 tu training tnb syg.
huhuhu....

tapi nak story pasal sesat jln sebnrnya..hahaha..!!!

rehan syazwani said...

sesb?hahaha~kang kne d0k sabah seumur id0p..xsanggup nyah! heehe

pesaL said...

wish luck to you....the result dh kuar..mcm mne?dpt x???

There was an error in this gadget