Wednesday, April 29, 2009

kenangan manis di Teluk Ramunia~~ :))

salamz~~

Ahad : 26/9/2009
lokasi : Teluk Ramunia - Johor
waktu : pagi sampai pagi esok (tgh mlm2 buta)

kami di rumah pengarah program : Syasa Syairah.....auww ~~~
best giler nasi beriani......x sempt den nk nolong. kalo dtg awal sket, boleh gak tolong apa yg patut.hikhikkk.......

bukan DESARU tau but area2 tu jugak. Teluk Ramunia~~~ ...teringat tempat ku praktikal dulu...~~~ byk kenangn manis....hehehee.....nak naik JACKET lagi..!!!!




nak dijadikan cerita.......
a Lot incident happen during the trip.......1 day story nih~~

  •  OTW pergi..... keter Akim wat problem, terlebh heat. Tapi once dah cool down, dah leh gerak dah( 7 car konvoi)......itu ok lagi laa kan.....
  •  time kat pantai, dak2 laki ni adeke patut men baling2 botol, hurm......sampai Daus terobek muka...OUCH!! siann. tapi nmpk cam sikit ja. So xpalakan. Sian plk kat tuuutttttttt yg baling tu. Down sampai balik. Sian~~~~ hehee <--- sima ni ketawa plk..
  •  Mlm time nk cari tmpt makan......n time fotoshoot (benti kat stesen PETRONAS) .....tetiba Afad terlebih STAMINA PULAK dahhhh(selepas minum redbull)...baling kunci kete kat sorang mamat ni sampai naik atas bumbung petronas...x leh bla...~~~ so dengan yakin aku bg idea.TP aku kene hentam balik~~sebab salah cakap. patutnya bomba bkn ambulan <----kan dah kena. amik kau!!
  •  byk lg idea yg bernas2..but way too dengeres...so last2 dengan rasa excitednya..bomba dtg menyelamatkan kunci Afad.. tepaksa bdk2 ni mkn alas perut kt tepi2 jalan nuh... (seperti gambar di atas) huhuuhuuu~~~~~
  •  part yg best, sewaktu aktiviti our team is NO 1!!! yes3!!!!! walopun byk dugaan yg menghalang....tp semngt kerjasama tu penting..kui kui... :))
  • n tgn aku pun sebnrnya bengkak gak~ terlebh main volley sampai cedera~ tu yg mlas nk update blog tuh~~~lalala~~~ alasan~~~~



STORY 4 SEI~~~ best kan kan3.....
saat saat akhir bersama......
a memory I will cherish 4ever~~~~
hehehee
my thesis alhamdullilah sudah HTR~~~eh silap. DRAFT THESIS~~~ hehe







p/s : alfatihah buat ibu kawanku : Azliza yg baru meninggal dunia ptg ahad tu...semoga dia tabah n sabar menhadapi dugaan ini~~ amin~~~

2 comments:

Faruq said...

lama tak menjenguk your blog..

owh berjalan ke desaru ek?

I just went to tg. pengelih last thursday on an assignment.. ya allah, punya la jauh distance from putrajaya!

ada orang cakap 4 hours pemanduan biasa, but it turned out to be 5 jam setengah instead! ingatkan dekat dengan exit highway ke, rupanya kena lalu jalan dalam for about 2 hours lagi.. hehe~

disebabkan dah agak lewat untuk pulang on the same day, akhirnya bermalam di desaru.. apa yang menarik ek sebenarnya? macam takde apa je.. hehe~

-syim- said...

aah..lama x nmpk.
bukan desaru...but teluk ramunia. area2 situ jgkla. naik bas dr kl 6 jam sampai......

yg menarik.....the beach!!! pack ur bags & get out of town...huhuuuu

There was an error in this gadget