Tuesday, February 19, 2013

utm and study

salamz~~






Saya ni memang seorang yang open.. tp sometimes i like to keep my own personal life to myself.
As for you yang x tau... saya sekarang berada di Skudai UTM, furthuring my PHD study.. alhamdulillah rezeki yang Allah bagi. daripada nak sambung master je gara2 frust dengan masalah peribadi ( dulu2) , sekrang Allah bagi sambung phd terus. amik kau!  doakan saya ye. anything can happen in the future..

dulu plan... nak kerja.. 2 tahun,sambung belajar ( partime).. alhamdulillah dapat (fulltime)
pastu plan after dah dapat sambung master nak kerja balik masuk client. ( yang ni xdpt )
kalau dah bosan kerja nak sambung PHD kat oversea sebab suka melancong (yang ni pon xdpt sebab rezeki dpt sambung kat malaysia gak) hehe...
plan nak kawin dgn orang yg sama2 boleh belajar kat oversea ( hahahaa.. mmg xdpt la kann)
tapi plan nak kawin sebelum besday thn ni ( insyaallah )

Allah plan is the best after all. Kita plan la macam mana pun... nak macam mana pun sesuatu tu... tapi Allah lagi tau apa yang terbaik untuk hambanya. sebagai seorang manusia kita mmg suka meminta2 kan. macam x cukup apa yang Allah bg kat kita ni... walaupun kdg2 lambat utk dpt apa yg kita minta, tapi Allah bagi jugak macam mana pun..alhamdulillah.. Allah mmg pemurah dgn rezeki nya.

haritu g penang sebab kawan baik siti hawa dah kawin..
im so happy for you girl. and nampak makin byk perubahan yang baik hawa ada sekarang... tambah2 dpt husband yang mcm alim sket ni. happy sgt forr u.
mcm x sangka,more thn half of our classmate (perempuan) yang dah kahwin.. mcm sekejapp sngt rasa..
baru semalam huha huha panjat gunung, pergi travel & shopping ngn gf, tetiba dah kawin? tp kahwin is part of human life.. and akan menyempurnakan sebahagian daripada agama kita, membuatkan kita lebih matang and bertanggjwb.. x giteww. cewah. and its not just about going honeymoon, or jalan2 sama, berkepit2 memanjang... itu bukan sunah rasul yang diajar.. tapi kita ni hidup kat dunia ni as a slave (hamba) kepada Allah utk beribadah dan berjihad utk ke syurga.. itu yang sepatutnya kita nak. and carila lelaki (husband) yang boleh membimbing kita ke arah tu... yang boleh menasihatkan kita bila kita buat salah dan boleh jd tulang belakang kita susah n senang... :)






tapi apa2 pun... teruskan berdoa and terus berdoa, selagi nyawa masih ada, amalan kita sepnjang di dunia ni Allah catit.. dan itula penentu segalanya nanti...kita x tau apa akan jadi masa hadapan, mungkin pnjang umur, mungkin tak...tapi apa kita boleh buat sekrang adalah berdoa and insyaallah doa itu akan berterusan dengan adanya zuriat yang baik2.

harini macam skema sket sebab rasa insaf jap. hehe. k tu je. peace!








No comments:

There was an error in this gadget