Monday, June 14, 2010

CAMping at PERAk!!!!

salamz..~~~


Fuhhh...just come back from camping, with a bunch of friends.....
N it was AWEsOme!!!!!
YEY!!!
MISI berjayaaa...~~~ ngeeee


Just that nak cerita...something hepen over there~~
n it involve life or death!!

so sama2 la kita amik pengajaran ye from my experience neh. :)

Lets begin from A-Z.....
ok.

venue : Kalumpang, ulu selngor.
Date : saturdy n sunday.
Activity : camping + free activty


So...pagi2 tu..... we take off at 11am. n arrive there around 12 seomethng like that.
sampai2 je...cari port yg best......terus bukak kemah, n set up apa yg patut.
It was a beautiful weather n a great view!!!! great spot for camping! ada tempat solat......toilet pon bersih......tanah rata! hehehee


Ok..


So after zohor, cam x menyempat.terus masing2 melompat dlm air. hak hak hakk!!!
SEjOOOKkkkkKK..siap ade gelongsor.(kecik je la) natural pnye.ehehee

dah macam kanak2 ribena pon ade aku rasa. siap sampu2 dlm ayak sumer.auww!!

Lini n Su jadi tukang masak time tu...so xmola kaco dauh. ekekekee..(sian mereka)....then cam dah lapo sesangat kami pon naek...sebb rasa2 nya cam nk ujan je. around 4pm gtu la.


MMG HUJAN LEBAT GILA2..!!



tapi kitorng duk makan2 bawah pondok je..lepak2 sampai ujan benti around 5 like that la....
Dah duk asyik borak2, ngntok pon ada......masuk dlm kemah satt...
diorng pon ade yg pgl sambg mandi sebb dah x ujan dah..

Seryes! aku cam malas giler nk kua. rasa cm nk g hiking pon ada. so aku jln2 ngn mira.
yg laen pon duk wat keje msg2, ade yg g solat dulo, g bakar paper la, berangn la....bla2

tgk air d bwh ni.......jernih kannnnnnn~~~~~


TETIBA JE...............................


JEng jeng jenggggg............


.......................
......
.
.


aku ngn mira time tu... dok tgh jalan2 nk g kat ujung sana....
tibe2 dgr ade orng menjerit2...

kitorng pon berlari2 la ke arah kwn kami tu....ingt ke ada orng lemas ke apa....
tibe2...its more scarier than that !!!!

air tibe2 pasang!!!

ni air dari atas punya ni..giler...!! pes time aku tgk okeh!!! betulla orang cakap selama ni, kalo hujan bahaya g mandi kat air terjun.!!
so this is wat hepen!!!!

pakcik gad dr sebelah sana smp tersungkur2 pegang waki taki.
pakcik sana dah mnjerit2....
kawan aku dah menjerit2 suh orng yg ada dlm air kua..
sebb time tu..x silap aku...orang dak kemah sebelah je kat dlm air. geng2 aku semua x terjun lg.
diorng cam blur2 gak time tu...
pastu kami jerit mcm orng gila...baru diorng kua air............

SIKIT je lagi.............
sikit je lagi nk kene hanyut!!

kalo x mmg innalillah...x dapat den nk nolong. cuma tgk depan mata jela~~ hurmmmm

ALhamdulillah semua selamat! aminnnn~~~~

tgk air d bwh......camnila.mmg teruk...
surut pon kul 3 4 pagi cam tu kot. kami tido dlm kemah pon x lena.! uhuuuuu..sebb bunyi air kuat giler.~~~wuuuu


seram2...!!!


pagi2 tu pas subuh.......lini masak! eheheee..syg la kat lini. dia mmg rajen masak!
air terjun pagi tu sangat la jernih...............

tapi sebelum tu...kitorng g hiking jap (jalan2 je sekitar kawasan tu)
then dlm 7.30am.aku cam x dpt nk thn dah..
aku pon terjun dlm air tu..!!!
agagaggaaaaaa

SEJOKKKK giler.
air cantek giler! cantel lg dr pes time jumpa semalm~~!! sereyes!

pastu kami semua yg lain terjun gak!! wuhuuuu!!!
mandi x ingt kes semlm. naek semua dah pucat2 dah.dlm kul 11 kot. ahahahaa...

kawasan dia mmg best! sebb cam tmpt swimming. x byk batu sngt! ahahaa....siap leh tgk sunrise! woww!! amazing!


anywayy.....it was a great experince! walopon agak penat. tp berbaloi~~
at least semua selamat. n dpt jugak pahala sebb selmtkan orang tent sebelah tu.
Alhamdulillah.....




p/s : x larat aku nk tgk world cup ari2. tgk brazil ngn s.korea je la....leh x??? ehehehehe

2 comments:

jon hafkian said...

situ bukan perak la...masih selangor.

Syim said...

tau!!!
sajo jo.. pastu jln2 kt tg malim.
kira perak la tuh.
ehehehee

There was an error in this gadget